Saltar al contenido

Marxa
GRAVEL i BTT

Marxa Secans de la Noguera

El diumenge 7 d’abril de 2024 ens retrobem a Algerri per la Marxa Secans de la Noguera.

Un dia pels amants de la bicicleta amb l’objectiu de donar a conèixer els espais naturals del nostre territori tot gaudint l’esport sobre dos rodes.

Aquest any, com a novetat, ens estrenem amb una ruta pels amants de la Gravel per gaudir la nostra comarca, la Noguera. Una ruta que passa de la plana, als Secans de la Noguera, cap a les serres dels Aspres del Montsec i els embassaments de l’espai natural dels Vessants de la Ribagorçana.

Pels amants de la BTT celebrarem el cinquè aniversari de la Marxa BTT. L’Àguila, la Guineu i la Cérvola són les rutes que us hem preparat amb diferents dificultats al voltant de l’ermita de Cérvoles. Totes pensades amb l’objectiu de fer-vos gaudir els Secans i les vistes espectaculars.

Marxa GRAVEL

La Montdeví

Ruta Gravel
65 km - 1.240 m+

Ruta de 65km i 1.240 m+ que transcorren per camins agrícoles dels Secans de la Noguera. El recorregut ressegueix un tram del riu Farfanya pel costat d’antics molins i masos agrícoles.

Marxa BTT

la-cervola-2024-01

La Cérvola

ruta BTT llarga
57 km - 1.500 m+

Qui no coneix La Cérvola?
Xula i tècnica a la vegada.  És la ruta llarga de la marxa BTT de diumenge! 57 km i 1.500 m. que et faran gaudir i patir al mateix temps.  Corriols que recorren antics camins de pedra, trialeres per als més atrevits i pujades de pedra que no donen treva!

La Guineu

ruta BTT mitjana
35 km - 800 m+

Si t’agrada gaudir amb la BTT i no vols patir massa, pots inscriure’t a la Guineu. T’hem preparat 35 km de camins, corriols i vistes impressionants per gaudir els secans en el seu moment àlgid.

L'Àguila

ruta BTT CURTA
22 km - 400 m+

Apunta’t a l’Àguila si t’agrada pedalar en família tranquil·lament. Gaudiràs els bancals i murs de pedra dels Secans de la Noguera i passaràs pel costat d’antics castells, esglésies romàniques i vinyes centenàries.

Dubtes

Preguntes més freqüents

Podeu quedar-vos a dormir als allotjaments de la zona.   Casa de Colònies d’Ivars de Noguera,  Parador d’Algerri i Ca la Ferratina d’Ivars de Noguera. 
Habilitarem una zona per aparcar les vostres furgonetes i autocaravanes.  Adaptant-nos als protocols Covid no podrem tenir servei de dutxes ni vestidors. 

Normalment, realitzem tres avituallament al recorregut llarg, dues al mitja i un al curt. A l’Ermita de Cérvoles també hi haurà un avituallament líquid i sòlid per recuperar forces. A l’arribada hi haurà entrepà i beguda.

Les rutes BTT si, mentre que la ruta GRAVEL no! En tot cas, la mateixa setmana de la Marxa us enviarem un correu amb els Tracks GPX definitius de totes les rutes.