Saltar al contenido

4a Cursa del Dúgol

Amants de l’atletisme i de l’esport, BENVINGUTS a la 4a Cursa del Dúgol d’Algerri!!!

Des del Club Esportiu “los Gessers” d’Algerri en cooperació amb l’Ajuntament d’Algerri us hem preparat un matí d’activitat esportiva que gira entorn l’atletisme, el caminar i el gaudir del cromatisme del nostre paisatge àrid!

La cursa es titula del Dúgol en record de l’au que visqué a començaments del segle XX en un cau, el cau del Dúgol, molt a prop d’Algerri. Aquesta au, per la seva envergadura,  atacava els ramats d’ovelles, força abundants en el nostre municipi. Els ramaders, farts d’aquesta situació,  decidiren caçar-lo i per això, un pastor de casa Borràs el caçà i en penjà les potes a la porta de la casa, en record del temut animal i de la gesta del pastor. Algerri, com tots els pobles té les seves històries, contes i llegendes i tradicions. Aquesta n’és una prou reconeguda i per això, davant l’activitat esportiva que organitzem, hem cregut oportú recordar el Dúgol com l’animal fort i feréstec que fou.

Les classificacions dels dos itineraris de la cursa són puntuables a la Lliga de Ponent, en canvi, les classificacions de les curses infantils només tenen validesa en el marc de la Cursa del Dúgol.