Club Esportiu Gessers d'Algerri

1ª Marxa BTT secans de la Noguera

Classificacions:
La Cérvola-65 km
La Guineu-36 km
L'Àguila-12 km

FOTOS:
Fotos - Jordi Rulló
Fotos - Joan Salvador
Fotos - Mireia Barés
////
Més fotos també a yourepics

Recorreguts:
La Cérvola - 65 km - 1.800 m+
La Guineu - 36 km - 800 m+
L’Àguila - 12 km - 200 m+

Presentació

Es tracta d’una marxa en BTT pels espais de la Serra Llarga-Secans de la Noguera amb sortida i arribada a Algerri el diumenge 7 d’abril de 2019. Participant a la marxa pedalareu per l’entorn natural i paisatgístic que ens ofereixen Algerri, Ivars de Noguera i Os de Balaguer. Passareu de pedalar per la plana a 400 m entre camps i ametllers a pujar serra amunt fins als 1000 m d’altitud per acabar baixant a tocar de l’embassament de Santa Anna. Per tal que sigui una marxa accessible a tots hem dissenyat tres modalitats de la marxa: La Cérvola, La Guineu i L’Àguila.

Nom: Marxa BTT Secans de la Noguera
Lloc: Sortida i arribada a Algerri (Noguera)
Hora de sortida: 8:30 h
Punt de trobada: Plaça del Portal
Participants : Majors de 16 anys

Preus i inscripcions

La Cérvola → 18€ (21 € No federats)
65 km - 1.800 m+ (nivell alt i corriols tècnics)


La Guineu → 18 € (21 € No federats)
36 km - 800 m+ (nivell mitjà)


L’Aguila → 10 € (13 € No federats)
12 km - 200 m+ (tots els nivells)

Horaris:

Dissabte 6 d’abril
18:00 – 20:00 recollida de dorsals


Diumenge 7 d’abril
07:00 – 08:00 recollida de dorsals
8.30 – Sortida de la Cérvola
8.30 – Sortida de la Guineu
8.30 – Sortida de l’Àguila
Busquem voluntaris!

Ja que és el primer any que organitzem aquesta marxa, la bona sortida de la mateixa depèn del voluntariat. També nosaltres estem organitzant voluntàriament tot plegat, posant moltes hores i esforços, i ho fem ben feliços, ja que el ciclisme i la natura són una de les nostres grans passions. Per això estem buscant voluntaris, que tinguin les mateixes inquietuds, que vulguin passar una matinada d'esport, natura i el bon rotllo. Si ens vols ajudar, tindràs alguna sorpresa o algun detall. Si us plau, cal omplir el següent formulari:

FORMULARI VOLUNTARIS >>>

Inclòs el la inscripció teniu un fantàstic obsequi, un bidó personalitzat amb la gràfica de la marxa.
A partir del 18 de març la inscripció augmenta 3 €.

Al realitzar la inscripció també podeu demanar la SAMARRETA oficial de la marxa (+ 10 €). Només per inscripcions fins al dia 18 de març.

Samarreta de cotó 100% color natural amb disseny estampat a dos colors (negre i taronja), amb serigrafia artesanal, amb tintes base aigua.

Samarreta Nus Creacions

Home talles XS, S, M, L, XL, 2XL fitxà tècnica - fitxa talles Dona talles XS, S, M, L, XL, 2XL fitxà tècnica - fitxa talles Nens talles XS, S, M, L, XL fitxà tècnica - fitxa talles


La Cérvola (62 km – 1800 m+) - Ruta TOP

Recorregut d'alta dificultat, per a ciclistes experts i amb bon nivell físic. És una ruta llarga i amb molt desnivell positiu acumulat. Hi diversos trams de pujada, algun força llarg.

És una ruta amb molts corriols i trialeres. És molt important tenir en compte que hi ha corriols de baixada força tècnics i exigents només per a aquells que tingueu un bon domini de la bici. En alguns trams fins i tot haureu de posar el peu a terra i poden ser perillosos.

Sortirem d’Algerri planejant per sota de la Serra Llarga. Girarem en direcció al pla de la Figuera per anar pujant fins arribar a un corriol que ens portarà ben a prop de l’Ermita de Cérvoles. Des d’aquí baixarem per una trialera fins a Os de Balaguer per agafar forces a l’avituallament i pujar els 6 km del “Turmalet” fins als Picons. Des d’aquí baixem ràpidament cap a l’Ermita de Cérvoles on hi trobem el segon avituallament que ens donarà energia per emprendre tots els corriols i trialeres entre l’ermita i l’embassament de Santa Anna. Abans d’emprendre la última trialera carreguem bateries a la Font de Gastapà per enfilar la última pujada cap a la Roca Roja que ens farà baixar altre cop fins a la plana. Ep! Guardeu energia perquè a 1 km de l’arribada hi ha la sorpresa final, i ja us assegurem que us faltarà energia i forces!

La Guineu (36 km – 800 m+) - Ruta HARD

Recorregut apte per a tots aquells que agafeu una bicicleta habitualment i us agrada fer el cabra. Ruta amb diversos trams de puja-baixa per camins i corriols.

Es tracta d’una volta que passa per alguns corriols i trialeres assequibles per a tots.

Sortirem des d’Algerri planejant per sota de la Serra Llarga per enfilar aviat un camí que ens portarà fins a la Figuera. Des d’allí anirem planejant fins trobar la Salita del Burro, un corriol exigent de pujada que ens portarà fins a l’Ermita de Cérvoles. Allí ens trobem un avituallament on agafem forces i continuem per corriols i trialeres que ens fan gaudir dels voltants de l’embassament de Santa Anna. Últims quilòmetres de puja i baixa per serres i valls fins arribar altre cop a Algerri.


L’Àguila (12 km - 200 m+) - Ruta POP

Recorregut apte per a tots aquells que vulgueu agafar una bicicleta per un dia sense deixar-hi la pell.

Pedalada amb sortida d’Algerri fins arribar als peus de la Serra de l’Àguila, a la Figuera.

Ruta apta per a tothom. 

Inici des del Portal 30 minuts més tard que la Cérvola i la Guineu. Sortida planejant pel camí de Castelló sota la Serra Llarga. Enfilem costa amunt cap al tossal Rodó per fer creuar el Pla de la Figuera. Seguim vorejant el tossalet de l’Agustí i arribem a la Figuera, quedant als peus de la serra de l’Àguila. Des d’aquí ens dirigim cap a Algerri no sense parar a tocar la pedra de la campana de baixada. Entrem al poble pels Jums fins arribar altre cop al Portal.


Tracks i GPX

En aquesta secció podeu baixar els trakcs gpx de les tres rutes, passant per la pàgina web Wikiloc:
1) Ruta TOP >>> 65 km <<< La Cérvola
2) Ruta HARD >>> 36 km <<< La Guineu
3) Ruta POP >>> 12 km <<< L’Àguila

Documentació, descàrregues i informació IMPORTANT:

Ja podeu consultar el REGLAMENT definitiu de la Marxa BTT Secans de la Noguera, 7 d'abril de 2019.

Aquí podeu descarregar l'autorització per menors que cal complimentar, escanejar i reenviar
al correu clubesportiualgerri@gmail.com o entregar el mateix dia de la cursa a recollir el dorsal.